Çajrat 2328

 • 1315

  Intervista të filluara

 • 1201

  Përgjigje

 • 91%

  Shkalla e intervistave të përfunduara

01

Duke mos e përfshirë çajin e ftohtë (ice tea), sa shpesh do të thonit se konsumoni çaj (bimor ose dietal)?

1201 prej 1201 respondentëve janë përgjegjur në këtë pyetje.

 • Çdo ditë ose pothuajse çdo ditë
  539 Përgjigje
  45%
 • Së paku një herë në javë
  251 Përgjigje
  21%
 • Disa herë në muaj
  167 Përgjigje
  14%
 • Një herë në muaj ose më pak
  98 Përgjigje
  8%
 • Asnjëherë
  146 Përgjigje
  12%
02

Për çfarë arsye konsumoni çaj?

1055 prej 1201 respondentëve janë përgjegjur në këtë pyetje.

 • Më pëlqen shija
  498 Përgjigje
  41.5%
 • Është i shëndetshëm
  460 Përgjigje
  38.3%
 • Për të humbur peshë
  108 Përgjigje
  9%
 • Rekomandim nga mjeku
  71 Përgjigje
  5.9%
 • Është pjesë e kulturës, ndejës dhe qefit
  413 Përgjigje
  34.4%
 • Tjetër
  43 Përgjigje
  3.6%
03

Çfarë çaji konsumoni zakonisht?

1055 prej 1201 respondentëve janë përgjegjur në këtë pyetje.

 • Kamomil
  400 Përgjigje
  33.3%
 • Çaj të zi (i konsumuar në qese çaji/filter ose si çaj rusi)
  503 Përgjigje
  41.9%
 • Çaj të gjelbër (green tea)
  194 Përgjigje
  16.2%
 • Fruta mali
  396 Përgjigje
  33%
 • Çaj i kuq (Rooibos)
  86 Përgjigje
  7.2%
 • Mente
  262 Përgjigje
  21.8%
 • Xhenxhefil
  176 Përgjigje
  14.7%
 • Hibiskus
  158 Përgjigje
  13.2%
 • Çaj kaçe
  141 Përgjigje
  11.7%
 • Brusnicë
  386 Përgjigje
  32.1%
 • Tjetër
  40 Përgjigje
  3.3%
04

Mes shijes dhe dobive shëndetësore të çajit, cili prej opsioneve në vijim përshkruan më mirë arsyen pse konsumoni çaj?

1055 prej 1201 respondentëve janë përgjegjur në këtë pyetje.

 • Definitivisht për dobitë shëndetësore
  209 Përgjigje
  17.4%
 • Më shumë për dobitë shëndetësore
  214 Përgjigje
  17.8%
 • Edhe për dobitë shëndetësore edhe për shije
  389 Përgjigje
  32.4%
 • Më shumë për shije
  182 Përgjigje
  15.2%
 • Definitivisht për shije
  61 Përgjigje
  5.1%
05

A pajtoheni apo nuk pajtoheni me pohimin: “Sa më e mbyllët që është ngjyra e çajit, aq më e mirë është cilësia e çajit”?

1055 prej 1201 respondentëve janë përgjegjur në këtë pyetje.

 • Pajtohem
  651 Përgjigje
  54.2%
 • Nuk pajtohem
  404 Përgjigje
  33.6%
06

Cila formë e filterit të çajit ju pëlqen më shumë?

1055 prej 1201 respondentëve janë përgjegjur në këtë pyetje.

 • Forma normale
  574 Përgjigje
  47.8%
 • Forma si piramidë
  214 Përgjigje
  17.8%
 • Nuk kam ndonjë preferencë
  267 Përgjigje
  22.2%
07

Cili prej këtyre filterave konsideroni se ju ofron çaj më cilësor?

1055 prej 1201 respondentëve janë përgjegjur në këtë pyetje.

 • Filteri me formë normale
  438 Përgjigje
  36.5%
 • Filteri në formë piramide
  243 Përgjigje
  20.2%
 • Nuk kam ndonjë preferencë
  374 Përgjigje
  31.1%
08

Sipas jush, cila formë e çajit ju ofron çaj më cilësor?

1055 prej 1201 respondentëve janë përgjegjur në këtë pyetje.

 • Çaji si gjethe
  636 Përgjigje
  53%
 • Çaji në filter
  419 Përgjigje
  34.9%
09

A pajtoheni apo nuk pajtoheni me pohimin: “I preferoj më shumë brendet vendore të çajit sesa brendet e huaja”?

1055 prej 1201 respondentëve janë përgjegjur në këtë pyetje.

 • Pajtohem
  693 Përgjigje
  57.7%
 • Nuk pajtohem
  362 Përgjigje
  30.1%
10

Kur bleni ndonjë brend të çajit, çka ndikon në përzgjedhjen e juaj?

1055 prej 1201 respondentëve janë përgjegjur në këtë pyetje.

 • Shija
  596 Përgjigje
  49.6%
 • Çmimi
  357 Përgjigje
  29.7%
 • Ambalazhi
  195 Përgjigje
  16.2%
 • Vlerat ushqyese (minerale, antioksidant etj.)
  399 Përgjigje
  33.2%
 • Reklamat
  85 Përgjigje
  7.1%
 • Brendi (marka)
  358 Përgjigje
  29.8%
 • Rekomandimi i familjes/shoqërisë
  226 Përgjigje
  18.8%
 • Tjetër
  41 Përgjigje
  3.4%
11

A do të dëshironit të mund të blenit në dyqane kuti çaji me filtera që kanë shije të ndryshme?

1055 prej 1201 respondentëve janë përgjegjur në këtë pyetje.

 • Definitivisht po
  784 Përgjigje
  65.3%
 • Definitivisht jo
  89 Përgjigje
  7.4%
 • Ndoshta/ jam i(e) pasigurt
  182 Përgjigje
  15.2%
12

Sa jeni të kënaqur me llojllojshmërinë e shijeve të çajrave që ofrohen në Kosovë?

1055 prej 1201 respondentëve janë përgjegjur në këtë pyetje.

 • Shumë të kënaqur
  421 Përgjigje
  35.1%
 • Deri diku të kënaqur
  529 Përgjigje
  44%
 • Jo të kënaqur
  105 Përgjigje
  8.7%
13

Sikur në Kosovë të ekzistonin lokale ku ju mund të blini dhe pini çajra me shije të llojllojshme, sa vlerësoni se ka gjasa që do t’i frekuentonit këto lokale?

1055 prej 1201 respondentëve janë përgjegjur në këtë pyetje.

 • 1 – Nuk ka aspak gjasa
  76 Përgjigje
  6.3%
 • 2
  116 Përgjigje
  9.7%
 • 3
  156 Përgjigje
  13%
 • 4
  208 Përgjigje
  17.3%
 • 5
  204 Përgjigje
  17%
 • 6
  78 Përgjigje
  6.5%
 • 7 – Ka shumë gjasa
  217 Përgjigje
  18.1%
14

Për çfarë arsye nuk konsumoni çaj (bimor ose dietal)?

146 prej 1201 respondentëve janë përgjegjur në këtë pyetje.

 • Nuk më pëlqen shija
  67 Përgjigje
  5.6%
 • Çmimi i brendit që më pëlqen është i lartë
  7 Përgjigje
  0.6%
 • Nuk është i mirë për dhëmbë
  8 Përgjigje
  0.7%
 • Posedon kafeinë
  8 Përgjigje
  0.7%
 • Tjetër
  71 Përgjigje
  5.9%